Mjukkakor...ja dessa underbart goda bröd...det väcker barndomsminnen och nostalgi hos mig! Jag har verkligen saknat dessa godingar och vad kunde bli bättre än att jag hittade receptet på dessa mjukkakor - som man gräddar i stekpannan?! Lyckan är total! Ingen bagarstuga behövas! De här mjukkakorna är verkligen hur goda som helst och de smakar som mjukkakor ska göra! Ville överraska sambon med något oförskämt gott idag när han kom hem från jobbet och nog kan jag säga att han tyckte dessa var en fullpoängare alltid! De är godast när de är nygräddade men smör, ost eller marmelad. De kan förvaras 2-3 dagar i plastpåse. I frys klarar de sig i ca 6 månader. TIPS! Mjukkakorna kan också gräddas i en het ugn (275 grader). Lägg då mjukkakorna på varma plåtar och grädda dem 2-3 minuter per sida, eller tills mjukkakorna har fått fin färg och lagom mjukhet. Receptet räcker till 14 stycken härliga mjukkakor.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
ojojoj vad goda dom var....
Hej, goda bröd. Jag gjorde degen på kvällen och så fick den stå i kylen med plast på över natten och så gräddade jag de på morgonen, gick kalasbra. Om man är van vid att steka ex pannkakor i två/tre stekpannor gör man med fördel på samma sätt här. Tyckte mest att jag stod och väntade och sen kommer jag att ta i lite mer salt nästa gång men vilket höjdarbröd. Sonen älskade det och han är annars lite kinkig på macka!