- Serverar: 1-2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jag brukar koka ganska mycket ris och varje gång blir det över. Så jag passar på att göra stekt ris med något kött som man har hemma. Det är lätt att laga och mycket gott. Både min man och dotter gillar det!
Instruktioner
- Putsa köttet fritt från eventuellt fett och skär det i tunna strimlor, klyfta löken och tomaten i lagom bitar.
- Fräs vitlöken i oljan tills den har fått färg och lägg i köttet och woka tills köttet är klart. Lägg därefter i löken och blanda tills den är nätt och jämnt mjuk.
- Gör utrymme i mitten av woken och knäck ägget i mitten och vispa sönder det. Woka tills äggen är klara och blanda sen tomaten, riset och kryddorna.
Smaka gärna av och tillsätt lite mer soja och peppar om det behövs.
- Servera tillsammans med några skivor gurka.
Publicerat den
13 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Varsågod !
Tack så mycket:-) Jag hoppas att du berätta vad du tycker om maten:-)))
Hej har blivit helt galen i thaimatsen jag varit där , kul recept du har . SparAR NER EN DEL KRAM
Hej har blivit helt galen i thaimatsen jag varit där , kul recept du har . SparAR NER EN DEL KRAM
Nu har jag gjort denna rätten och det var supergott och superenkelt. Jag kommer aldrig mer att slänga överblivet ris. Perfekt i matlådan dagen efter. Högsta betyg. Tack för receptet. Kram Disen
Har gått kurs i Thaimat tycker det är skoj med alla dina spännande recept som jag sparat. Detta var mycket gott. Tack
Super gott och Super Enkelt :D Detta blev min egna pappas favorit och ska garanterat göras om igen :D Tack för många bra enkla och super goda recept~
Gott och enkelt. Jag tog kyckling istället för ryggbiff och serverade med sweetchilisås.