Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina fisken med pesto och pinjenötter

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Fantastisk smakrik GI-fiskrätt med underbara smakkombinationer. Man vill ha mer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken om den varit fryst. Värm ugnen till 200 grader. Lägg fisken i en oljesmord form, lägg på aluminiumfolie över formen och ställ in fisken i ugnen, låt koka under folien i 20 minuter.
  2. Skölj spenaten om den är färsk, skölj också purjolöken och skär den i slantar. Skär squashen i halvmånar. Smält margarin i en stekpanna, lägg ner squashen och låt fräsa 1½ minut, lägg ner purjon och låt steka ytterligare någon minut. Rör slutligen ner spenaten, låt den sjunka ihop och bli mjuk. Salta och peppra.
  3. Ta ut fisken från ugnen, öka ugnstemperaturen till 225 grader. Ta upp fisken ur formen och slå av det spad som bildats. Lägg spenatblandningen i formen och placera fisken ovanpå. Krydda med lite salt och peppar. Bred på peston över fisken och strö osten över, skiva tomaterna och placera på osten. Strö sist över pinjenötterna och gratinera rätten 10-15 minuter, eller tills osten smält och rätten fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • fi_deli 7 mars 2010

    Gjorde den här till middag igår, blev väldigt god! Funkade även bra i dagens matlåda! Tack för ett bra recept!

  • tesselesse 10 mars 2010

    För riktigt GI ska det väl vara smör istället för margarin...

  • lubelu 3 december 2010

    Supergod fiskrätt! Den får 4 stjärnor av mig.

  • missQ 1 september 2012

    Jättegott! Detta kommer jag att göra många fler gånger.

  • Endiliona 26 februari 2013

    Helt okej fiskrätt, goda smaker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.