Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squashplättar med lax och rom

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite matigare blir småplättarna med saftigt riv av squash och lök. Stekta i smör. Servera med lyxig lax och rom med härlig sälta. En klick créme fraiche med dill gör kombinationen oslagbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv squashen grovt och löken fint på ett rivjärn, (squashen ska ej skalas) tvättas bara.
  2. Vispa ägg, vetemjöl, salt och peppar klimpfritt. Tillsätt squash och lökrivet, blanda stek plättar i smör i plättlagg. Hacka dillen och blanda med créme fraiche smaka av med salt. Servera plättarna med fiskrom och rökt lax, dillsåsen och ev med citron.
  3. Kan servera plättarna med stekt bacon i stället.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gunson 13 augusti 2009

    Mycket gott, tog en vitlöksklyfta i st för vanlig lök. Plättarna blev ganska tjocka o fick steka länge.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.