Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotspannkaka med stekt fläsk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är typiskt västgötamat. Jättegott med stekt fläsk och rårörda lingon till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka morötterna och potatisen tills de är ordentligt genomkokta. Under koktiden stek det rimmade fläsket och håll det varmt. Spara undan det fläskflottet som blir i stekpannan. När potatis/morots koket är klart, tillsätt smöret och smaksätt med salt, vitpeppar och mosa sönder det.
  2. Töm hälften av flottet i en gjutjärnspanna (eller i en ugnsform). Lägg därefter i allt morotsmos och platta till det. Häll resten av flottet över morotsmoset och ställ in i ugnen i 15 minuter på 200 gr. så att moset får en liten bränd yta.
  3. Servera rårörda lingon till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bittten 13 januari 2010

    Det var roligt att finna ett recept jag sökt efter i 20 år. Den smakade toppen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.