Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brässerad Kanadagås på asiatiskt sätt med karljohansvamp, stekt sidfläsk, bondbönor och stekta brysselkålsblad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Ta fram en gjutjärnskastrull, salta och peppra fågelköttet, bryn det runt om i olja.
  2. 2. Ta upp köttet och tillsätt sockret. Låt sockret karamellisera en aning.
  3. 3. Tillsätt sherryn och fågelbuljongen. Låt koka tills det återstår två tredjedelar. Lägg tillbaka fågelköttet, tillsätt alla övriga ingridienser utom Maizena. Koka upp, lägg på ett lock och sätt in i 150º i ugnen 2?3 timmar. Håll koll så att det inte kokar torrt. När köttet är rejälj mört, ta upp det och håll det varmt. Sila brässeringsfonden och red av med Maizena (skulle det vara för lite fond, tillsätt mera fågelbuljong) Skär upp köttet, smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Servering 1. Skala lök, schalottenlök och vitlök, finhacka schalottenlöken. Grovhacka rosmarinen. Smält smör i en kastrull. Tillsätt lök, schalottenlök, vitlök, rosmarin och karljohanhattarna och bryn snabbt. Tillsätt vinet och låt sjuda på svag värme så att vinet kokar in i svamparna. Vänd dem några gånger under tillagningen. Dela svamparna i tårtbitar.
  5. 2. Blanchera brysselkålsbladen i kokande vatten några sekunder och kyl den sedan i isvatten. Stek sidfläsket knaprigt i lite smör, tillsätt resten av smöret, lägg i bondbönorna, karljohansvampen samt brysselkålsbladen. Lägg en liten hög på tallriken tillsammans med köttet och såsen, servera gärna en potatispuré till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.