Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gös à la Lasse

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ännu ett gott gösrecept från Annas Nya Mat. Jag har lagat detta flera ggr, men inte alltid jag panerar och steker fisken, ibland korsbefruktar jag o kör allt i traktörpanna. Funkar bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fisken: Skär filéerna i breda strimlor på snedden. Salta lätt. Rulla fisk hastigt i vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl. Stek fisken i lite smör precis innan ni ska sätta er till bords, detta är à la minute..
  2. Såsen: Koka upp vattnet och buljong/fond. Häll i det mesta vinet och crème fraiche. Reducera i ca tio minuter. Salta lätt, mal ned lite vitpeppar. Ta i den sista vinskvätten. Hit kan allt förberedas.
  3. Vispa ned det mjuka smöret i såsen (blanka av den). Blanda ner gräslökshacket och ev citronskal. Smaka av, ev behövs lite mer salt. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.