- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ännu ett gott gösrecept från Annas Nya Mat. Jag har lagat detta flera ggr, men inte alltid jag panerar och steker fisken, ibland korsbefruktar jag o kör allt i traktörpanna. Funkar bra.
Instruktioner
- Fisken:
Skär filéerna i breda strimlor på snedden. Salta lätt. Rulla fisk hastigt i vetemjöl och skaka av överflödigt mjöl.
Stek fisken i lite smör precis innan ni ska sätta er till bords, detta är à la minute..
- Såsen:
Koka upp vattnet och buljong/fond. Häll i det mesta vinet och crème fraiche. Reducera i ca tio minuter. Salta lätt, mal ned lite vitpeppar. Ta i den sista vinskvätten. Hit kan allt förberedas.
- Vispa ned det mjuka smöret i såsen (blanka av den). Blanda ner gräslökshacket och ev citronskal. Smaka av, ev behövs lite mer salt. Servera direkt.
Publicerat den
26 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar