Kyckling på franska betyder i det här fallet en helstekt fågel med bacon och mängder av väldoftande örtkryddor. Till det en ljuvlig gräddsås smaksatt på franskt vis med lite konjak.
Instruktioner
- Tag ut påsen med inkråm, skölj och torka kycklingen. Gnid in den med citron.
- Blanda kryddorna och krydda kycklingen inuti med hälften av blandningen. Fyll kycklingen med sköljd persilja och en smörklick, och bind upp den.
- Gnid in kycklingen utanpå med resten av kryddblandningen. Lägg den med bröstet upp i en smord ugnsäker form eller gjutjärnspanna. Täck med baconskivor och lägg muskelmage, lever och hjärta berdvid fågeln.
- Stek kycklingen i 175 grader ca 1 timme. Ös då och då. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att sticka en provnål i den tjockaste delen av låret. Köttsaften ska då vara klar och ofärjad.
- Tag upp kycklingen och tag bort bacon och snören. Späd stekskyn med buljong och grädde och smaka av med konjak. Skär kycklingen i portionsbitar och servera med skyn.
- Serveringsförslag: Servera med hasselbackspotatis eller bakad potatis, haricots verts eller ärter och små stekta champinjoner.
Publicerat den
21 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar