Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagskyckling på franska

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling på franska betyder i det här fallet en helstekt fågel med bacon och mängder av väldoftande örtkryddor. Till det en ljuvlig gräddsås smaksatt på franskt vis med lite konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag ut påsen med inkråm, skölj och torka kycklingen. Gnid in den med citron.
  2. Blanda kryddorna och krydda kycklingen inuti med hälften av blandningen. Fyll kycklingen med sköljd persilja och en smörklick, och bind upp den.
  3. Gnid in kycklingen utanpå med resten av kryddblandningen. Lägg den med bröstet upp i en smord ugnsäker form eller gjutjärnspanna. Täck med baconskivor och lägg muskelmage, lever och hjärta berdvid fågeln.
  4. Stek kycklingen i 175 grader ca 1 timme. Ös då och då. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att sticka en provnål i den tjockaste delen av låret. Köttsaften ska då vara klar och ofärjad.
  5. Tag upp kycklingen och tag bort bacon och snören. Späd stekskyn med buljong och grädde och smaka av med konjak. Skär kycklingen i portionsbitar och servera med skyn.
  6. Serveringsförslag: Servera med hasselbackspotatis eller bakad potatis, haricots verts eller ärter och små stekta champinjoner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.