Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt panerad makrill

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Såsom mamma gör den! Ett recept som älskas av mors alla åtta barnbarn. Enkel men ooh så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen och koka den.
  2. Blanda ströbrödet med ganska mycket salt, ca 1 tsk. Försök ta bort så mycket ben du kan ur filéerna och dela dem i 2-3 bitar. Skölj bitarna och vänd dem sedan i ströbrödet. Stek dem i ganska mycket smör på relativt hög värme. De skall bli knapriga.
  3. Servera med potatisen, lingonsylt och tomat skuren i klyftor.
  4. Vill du ha sås till kan du vispa ur stekpannan med mjölk som blandats med lite vetemjöl.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bocuracao 5 november 2008

    Jättegott! Jag garnerade med en dillkvist och några lime, som jag alltid har hemma, annars samma recept i all sin enkelhet! Tack Lillebyns mamma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.