Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt lax med rostad pestopotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pastafavoriten pesto är supergod även som smaksättare till rostad potatis. Blir kalasgott med citronstekt laxfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pesto Sätt ugnen på 225 grader. Lägg alla ingredienser till peston utom oljan, salt och peppar i en matberedare eller använd stavmixer. Mixa alltsammans och tillsätt olivoljan droppvis under tiden som peston blandas till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.
  2. Potatis Skölj potatisen väl och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en smord ugnsäker form eller långpanna. Vänd runt peston i formen så att den fördelar sig jämnt på potatisen. Sätt in ugnen och stek klyftorna i ca 25 minuter eller tills de är mjuka. Ta ut och smaka av med salt.
  3. Lax Hetta upp smöret i en stekpanna. För att få en fin stekyta lägg i laxskivorna och stek dem på hög värme, med skinnsidan nedåt, i ett par minuter. Salta, peppra och ös fisken med smöret under stektiden. Sänk värmen och tillsätt olivolja och citronsaft (1 msk). Stek skivorna ca 4 minuter på varje sida (tillagningstid beräknas efter fiskens tjocklek). Strö över citronriv. Dekorera portionerna med några ruccolablad och servera genast med nyrostad pestopotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.