Strömmingen fylls med pesto och serveras med ett ljuvligt grönt mos med mixade ärter.
Instruktioner
- Klipp bort ryggfenan från strömmingarna och vik ut dem på en skärbräda. Bred på pesto och strö över hackad persilja på hälften av filéerna. Lägg på en filé i samma storlek. Blanda ströbrödet med salt och panera flundrorna i det. Stek dem i matfettet.
- Låt de stekta strömmingarna ligga på ett fat med lock eller aluminiumfolie. Värm på dem en stund i ugnen strax före servering.
- Potatismos:
Skala potatisarna och skär dem i fyra delar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt smör och mjölk. Vispa hastigt sönder potatisen med elvisp. Koka ärterna och häll av vätskan. Mixa ärterna med stavmixer och tillsätt röran i potatismoset. Mixa en kort stund så att allt blandas - inte för länge för då kan det bli klistrigt i konsistensen! Tillsätt ev lite mer mjölk till en lagom mos-konsistens. Salta och peppra.
- Servera strömmingen med potatismos och tomater.
Publicerat den
30 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar