Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestofylld strömming

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Strömmingen fylls med pesto och serveras med ett ljuvligt grönt mos med mixade ärter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp bort ryggfenan från strömmingarna och vik ut dem på en skärbräda. Bred på pesto och strö över hackad persilja på hälften av filéerna. Lägg på en filé i samma storlek. Blanda ströbrödet med salt och panera flundrorna i det. Stek dem i matfettet.
  2. Låt de stekta strömmingarna ligga på ett fat med lock eller aluminiumfolie. Värm på dem en stund i ugnen strax före servering.
  3. Potatismos: Skala potatisarna och skär dem i fyra delar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt smör och mjölk. Vispa hastigt sönder potatisen med elvisp. Koka ärterna och häll av vätskan. Mixa ärterna med stavmixer och tillsätt röran i potatismoset. Mixa en kort stund så att allt blandas - inte för länge för då kan det bli klistrigt i konsistensen! Tillsätt ev lite mer mjölk till en lagom mos-konsistens. Salta och peppra.
  4. Servera strömmingen med potatismos och tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.