X

Stekt öring med gräslöksås

En lättlagad och mycket god fiskrätt som kan tillagas med såväl färsk som djupfryst fisk

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3-4 st öringar à 3-4 hg
Smör
3 dl matlagningsgrädde
Salt
1 knippa gräslök
1 fiskbuljongtärning
1 tsk worchestershiresås
Vitpeppar

Gör så här

Rensa och ta av huvudet och fenorna av fiskarna.
Lägg en klick smör i stekpannan och lägg i fisken när smöret börjar bli hett.

Salta fiskarna inuti
Stek fiskarna 5 -8 minuter på varje sida på medelvärme.
Ta upp fisken och håll den varm, exempelvis i ugnen på 70 grader.
Häll i grädden i pannan och tillsätt gräslöken, buljongtärningen och worchestershiresåsen och koka upp.
Smaka av med lite salt och en aning nymalen vitpeppar.

Servera fisken med såsen och nykokt potatis.
Visningar:
4653
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader