Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt ägg med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Njut av stekt ägg med räkor! Kan ta mellan 1 timme till 1 timme och trettio minuter. :)

Ingredienser

Instruktioner

Häll gräddfilen i en skål och tillsätt persilja och purjolök. Rör om och tillsätt salt och peppar. Tina upp räkorna - om du använder djupfrysta - och låt dem rinna av, innan de blandas i dressingen. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Knäck ett ägg i taget i stekpannan. Låt äggen stekas på svag värme. Skölj salladsbladen under tiden och lägg ett på varje tallrik. Ta äggen ur stekpannan med en stekspade och lägg på varje salladsblad. Salta och peppra lätt. Fördela räkdressingen över äggen, eller lägg den vid sidan av. Servera genast medan äggen är varma. Rostat bröd är också gott till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.