Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt falukorv med örtstuvad sommarlök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Annorlunda vardagsrätt

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka den gula löken och rödlöken ganska grovt. Strimla purjolöken. Fräs lökbitarna i smör i kastrull. Tillsätt grädde och vatten och låt allt koka upp. Tillsätt kycklingfond, pressa i vitlök och red lätt med maizena. Låt stuvningen sjuda i 5 minuter. Smaka av med hackad timjan, salt och vitpeppar. Skär korven i centimetertjocka skivor. Stek korvskivorna i lika delar smör och rapsolja, en dryg minut per sida. Servera med nykokt färskpotatis och blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.