Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt falukorv med stuvad vitkål och potatispuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stuvad vitkål är svår barnmat, men idag är det här så gott, en höjdarrätt. Gott även med kokt skalpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten och salt på potatisen och låt den koka mjuk i cirka 30 minuter. Har du bråttom, dela potatisen innan den kokas.
  2. Häll av vattnet och mosa potatisen med elvisp. Tillsätt mjölk och smör. Vispa till slät puré.
  3. Rör ner skinka, persilja och ost. Smaka av med salt och peppar. Koka upp buljongen med lagerblad, lök och skinka.
  4. Tillsätt vitkålen och låt bräsera på svag värme 5-10 minuter eller tills den känns mjuk.
  5. Ta upp vitkålen och tillsätt gräddsorterna i buljongen. Låt koka ihop något eller red av med en aning maizenamjöl. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek falukorven i smör, cirka 2-3 minuter på varje sida.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.