Stuvad vitkål är svår barnmat, men idag är det här så gott, en höjdarrätt.
Gott även med kokt skalpotatis.
Instruktioner
- Häll vatten och salt på potatisen och låt den koka mjuk i cirka 30 minuter. Har du bråttom, dela potatisen innan den kokas.
- Häll av vattnet och mosa potatisen med elvisp. Tillsätt mjölk och smör. Vispa till slät puré.
- Rör ner skinka, persilja och ost. Smaka av med salt och peppar. Koka upp buljongen med lagerblad, lök och skinka.
- Tillsätt vitkålen och låt bräsera på svag värme 5-10 minuter eller tills den känns mjuk.
- Ta upp vitkålen och tillsätt gräddsorterna i buljongen. Låt koka ihop något eller red av med en aning maizenamjöl. Smaka av med salt och peppar.
- Stek falukorven i smör, cirka 2-3 minuter på varje sida.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar