Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt fasan med druvor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Stekt fasan är alltid en läckerhet, som här dessutom får ett spännande smaktillskott av gröna vindruvor. Druvorna gör inte rätten nämnvärt dyrare, men betydligt festligare. Gjorde den här rätten en nyår för några år sen, det var verkligen en smakupplevelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ur fågeln. Skölj den väl och låt den rinna av.
  2. Salta och peppra fågeln in- och utvändigt. Fyll den med halverade och urkärnade vindruvor.
  3. Bind upp fågeln. Bryn den väl runt om i matfettet i en stekgryta.
  4. Späd med buljong och låt fågeln eftersteka på svag värme under lock, ca 40-50 minuter eller tills köttet känns mört. Späd ev med mera buljong under stektiden. Ta upp fågeln och håll den varm.
  5. Späd stekskyn med buljong till ca 4 dl vätska. Red av med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Tillsätt grädden och låt såsen koka i 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär upp fasanen och servera den med vindruvorna och såsen. Kokt eller bakad potatis, ärtor och gärna svart vinbärsgelé är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tileann 26 oktober 2009

    Suveränt recept, enkelt och fantastiskt gott. Jag tog mig friheten att låta en vitlöksklyfta steka med i grytan och hällde två msk portvin i såsen också. Tack så mycket. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.