Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt fläsk med löksås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassiker...jag gillar knaperstekt fläsk med svål...tillsammans med krämig löksås och kokt potatis såklart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg.
  2. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken under omrörning.
  3. Låt såsen koka på svag värme i ca 10 min. Tillsätt sojan och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Fläsket: Stek fläsket med svål i lite smör i omgångar. Ju längre stektid, desto knaprigare fläsk.
  5. Låt fläsket rinna av på hushållspapper.
  6. Servera med kokt potatis och löksås.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • berggrenskan 27 februari 2009

    Alltid lika gott, en riktig klassiker

  • LiveWire 15 augusti 2010

    Gjorde detta igår och hela familjen tyckte det var supergott!!! Enkelt att göra var det också! Klar femma från mig!

  • annelieberggren 28 mars 2011

    Detta blir vår middag i dag, klart godaste husmans, ger en 5:a

  • EKC6150 26 april 2012

    Husmanskost är väl nästan lite underskattat nuförtiden. Det här är ju jättegott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.