Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt kalvbräss med tryffelrisotto och portvinskaramell

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kalvbräss finns inte alltid i butiken så den måste kanske beställas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bräss: Skala lök och rotfrukter. Hacka den grovt och lägg i en kastrull. Häll på vatten och tillsätt kryddorna. Koka upp och lägg i brässen. Låt sjuda i ca 15 min. Ta bort kastrullen från plattan och låt brässen ligga kvar i 15 min.
  2. Ta upp brässen skär bort alla hinnor och låt brässen kallna. Lägg brässen i en lufttät burk och ställ den ikylen.
  3. Portvinskaramell: Koka upp portvin och socker i en kastrull och låt koka ihop till sirapsliknande konsistens tills temperaturen är 120 grader. Den tjocknar när den kallnar. Om karamellen är för hård så späd med lite vatten, koka lite till om den är för tunn. Hit kan förberedas.
  4. Risotto: Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan utan att den får färg. Tillsätt riset och låt fräsa 1 minut under omrörning. Tillsätt vinet. Koka upp vatten och fond till buljongen och späd med lite av den. Koka på låg värme. Rör om då och då.
  5. Tillsätt resten av buljongen lite i sänder. Efter ca 20 min är riset klart och ska ha en liten kärna kvar. Tillsätt osten och riv ner tryffel efter smak. Smaka av och tillsätt peppar.
  6. Servering: Skär brässen i ½ cm tjocka skivor. Salta och peppra, vänd dem i ströbröd och stek i smör så att de får fin knaprig yta. Lägg upp ett ägg av risotton. Toppa med brässen, ringla karamellen runt om och garnera med tunt skivad tryffel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.