Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt lax med krämig limesås

 
Stekt lax med krämig limesås Stekt lax med krämig limesås Stekt lax med krämig limesås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frisk sås på lime som passar utmärkt till stekt och grillad fisk och även till skaldjur. Den blir extra god med lite asiatisk fisksås i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Limesås: Pressa ur saften från limen, hacka koriander och blanda med crème fraiche och fisksås. Låt mogna i kylen någon timme.
  2. Krydda laxen med salt och nymalen peppar. Dela varje tomat i 3 skivor och skiva vitlöken tunt.
  3. Hetta upp smör i en stor stekpanna och stek laxen på bägge sidor, stektiden beror på tjockleken på filén. Se till att den är precis genomstekt, då är den som saftigast. Låt tomat och vitlök steka med alldeles mot slutet.
  4. Servera laxen med stekskyn, tomaterna, limesåsen och potatismos. Dekorera med en kvist koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.