Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt laxfilé med saffranssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Förförisk god och enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina laxen om den är frusen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök till såsen. Fräs löken i matfett i en kastrull och pudra över saffranet och låt det fräsa med någon minut.
  3. Rör i mjölet och späd med vin, grädde och fiskbuljong. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gnid in laxen med pressad citron. Stek laxen på medelstark värme på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg upp laxen på tallrikar och häll såsen runt om. Garnera med räkor och kaviar.
  6. Servera med kokt pressad potatis och sockerärtor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evaldo 8 september 2008

    Hej. Jag gar lagat ditt recept på stekt lax med saffranssås. Den var jättegod. jag har lagt in en bild också, hoppas du inte har något emot det.

  • Disen 9 september 2008

    Tjenixen! Kul att du tyckte om receptet. Tack för betyget och bilden, den var jättebra. Kul när vi kan hjälpas åt. Ha det gott. Disen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.