Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt makrill med dillsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Älskar makrill och såg det här receptet på Goklväll och provade, jag uteslöt spenaten för det hör inte till mina favoriter och tog romansallad istället, det var jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn smöret i en stekpanna, när smöret har tystnat lägg i makrillen med skinnsidan nedåt stek i ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan. Häll i grädden i stekpannan och koka tills 2 dl återstår, rör i dillen smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Ansa och skölj spenaten, dela den kokta potatisen i mindre bitar. Vispa ihop olivoljan med citronsaften, vänd i potatisen samt spenaten, smaka av med salt. Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon.
  2. Tips: Jag tycker inte om spenat utan tog romansallad istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.