Stekt öring med gräslöksås

En lättlagad och mycket god fiskrätt som kan tillagas med såväl färsk som djupfryst fisk

Ingredienser

3-4 st öringar à 3-4 hg
Smör
3 dl matlagningsgrädde
Salt
1 knippa gräslök
1 fiskbuljongtärning
1 tsk worchestershiresås
Vitpeppar

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
3559
Sparat:
19

Gör så här

Rensa och ta av huvudet och fenorna av fiskarna.
Lägg en klick smör i stekpannan och lägg i fisken när smöret börjar bli hett.

Salta fiskarna inuti
Stek fiskarna 5 -8 minuter på varje sida på medelvärme.
Ta upp fisken och håll den varm, exempelvis i ugnen på 70 grader.
Häll i grädden i pannan och tillsätt gräslöken, buljongtärningen och worchestershiresåsen och koka upp.
Smaka av med lite salt och en aning nymalen vitpeppar.

Servera fisken med såsen och nykokt potatis.
Dela

LIKNANDE RECEPT

av Marre73
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av akk
över 2 månader
av hannas
över 2 månader
av boz1965
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader