Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt revbensspjäll

 
Skriv ut

En kändis på julbordet i dag. När du köper revbensspjäll, be att få dem knäckta. Annars blir det nästan omöjliga att skära upp

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 175°C. Lägg revbensspjället i en liten långpanna. Det ska täcka botten så gott som helt. Blanda salt, kryddor och soja. Pensla revbensspjällen på bägge sidor. Låt den feta sidan ligga upp när du sätter in pannan i ugnen. Efter 1 ½ timme brukar revbensspjällen vara genomstekta. Vänd det gärna en gång under stektiden. Ta spjällen ur pannan och vispa ur den med ett par deciliter vatten. Sila skyn och servera den till revbensspjällen som du skurit i bitar.
  2. Till servering: Kokta äppelklyftor eller äppelmos och mjukkokta katrinplommon. Rödkål eller brysselkål smakar också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.