Man kan variera detta recept med vad man har hemma. I stället för räkor går det bra med kött eller kyckling också. Denna rätt är lite som en "Pytt i panna" från Sri Lanka.
Instruktioner
- Koka riset och låt det svalna.
- Skär purjolöken i tunna skivor, riv morötterna grovt.
- Hetta upp oljan i en stor panna eller stekgryta.
- Stek purjon och morötterna, kläck äggen i grönsakerna och rör hela tiden, det bränns lätt vid. Rör till en äggsmet.
- Häll i räkorna och ta grytan av pannan. Räkorna ska bara bli varma, annars blir de sega. Sänk till medelvärme på plattan.
- Blanda i riset, lite i taget. Rör hela tiden så att det blandar sig med äggsmeten och räkorna. Ställ tillbaka grytan på plattan.
- Blanda i soyan och salta och krydda efter smak.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var gott! La till fish-sås och sesamolja och strödde lite sesamfrö uppepå :-)