Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt ris från Sri Lanka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Man kan variera detta recept med vad man har hemma. I stället för räkor går det bra med kött eller kyckling också. Denna rätt är lite som en "Pytt i panna" från Sri Lanka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset och låt det svalna.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor, riv morötterna grovt.
  3. Hetta upp oljan i en stor panna eller stekgryta.
  4. Stek purjon och morötterna, kläck äggen i grönsakerna och rör hela tiden, det bränns lätt vid. Rör till en äggsmet.
  5. Häll i räkorna och ta grytan av pannan. Räkorna ska bara bli varma, annars blir de sega. Sänk till medelvärme på plattan.
  6. Blanda i riset, lite i taget. Rör hela tiden så att det blandar sig med äggsmeten och räkorna. Ställ tillbaka grytan på plattan.
  7. Blanda i soyan och salta och krydda efter smak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva_jonte 3 oktober 2010

    Det var gott! La till fish-sås och sesamolja och strödde lite sesamfrö uppepå :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.