Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt ris med ägg och grönsaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sesamoljan ger extra smak till riset. Tack vare sin avånga form är snackpaprikan lätt att skära i fina tunna ringar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa, skala och skär löken i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera sockerärterna. Vispa ihop ägg och vatten.
  2. Hetta upp hälften av rapsoljan i en wok eller stekpanna. Fräs lök, paprika och sockerärter ca 2 minuter. Ta upp grönsakerna.
  3. Hetta upp resten av rapsoljan och sesamolja. Fräs riset 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt äggen och fräs under omrörning så att allt blandas. Vänd ner grönsaker och persilja. Servera med soja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • grashoppan75 17 mars 2013

    Betyget avser tipset med sesamolja. Hade aldrig använt det förr men, som du skrev inledningsvis, gav oljan riset en otroligt god smak. Tack! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.