Stekt ris med ägg och grönsaker

Sesamoljan ger extra smak till riset. Tack vare sin avånga form är snackpaprikan lätt att skära i fina tunna ringar.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: ägg
Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Gör så här

Ansa, skala och skär löken i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera sockerärterna. Vispa ihop ägg och vatten.

Hetta upp hälften av rapsoljan i en wok eller stekpanna. Fräs lök, paprika och sockerärter ca 2 minuter. Ta upp grönsakerna.

Hetta upp resten av rapsoljan och sesamolja. Fräs riset 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt äggen och fräs under omrörning så att allt blandas. Vänd ner grönsaker och persilja. Servera med soja.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

lökar, snackpaprika, Sockerärter, Ägg, Vatten, Rapsolja, sesamolja, kokt kallt ris, Bladpersilja, Japansk soja
Visningar:
4645
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Bearnaisesås
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Örtsill
över 2 månader
Burrito
över 2 månader
Ostkaka
över 2 månader
Pannacotta
över 2 månader