Stekt ris med ägg och grönsaker

Sesamoljan ger extra smak till riset. Tack vare sin avånga form är snackpaprikan lätt att skära i fina tunna ringar.

Ingredienser

2 färska lökar
1 röd snackpaprika
150 g sockerärter
4 ägg
4 msk vatten
2 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
4 port kokt kallt ris, 3 dl okokt
3 msk strimlad bladpersilja
1 dl japansk soja

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
4467
Sparat:
27

Gör så här

Ansa, skala och skär löken i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera sockerärterna. Vispa ihop ägg och vatten.

Hetta upp hälften av rapsoljan i en wok eller stekpanna. Fräs lök, paprika och sockerärter ca 2 minuter. Ta upp grönsakerna.

Hetta upp resten av rapsoljan och sesamolja. Fräs riset 3-5 minuter, rör om då och då. Tillsätt äggen och fräs under omrörning så att allt blandas. Vänd ner grönsaker och persilja. Servera med soja.

LIKNANDE RECEPT

av Marre73
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader