Upplev smaken av läckra räkor och knapriga sockerärter som blandas med ris och doftande smaker.
Instruktioner
- Koka upp vattnet i en stor kastrull, lägg i riset och koka 10 minuter eller enligt förpackningens anvisning.
- Ansa sockerärterna under tiden och dela dem om de är stora. Skiva löken tunt. Kärna ur chilifrukten och finstrimla den.
- Hetta upp solrosoljan i en stor stek- eller wokpanna och woka löken på medelvärme 3 minuter. Tillsätt sockerärterna och woka ytterligare 2 minuter.
- Skala och riv ingefäran. Pressa ner vitlöken i woken. Tillsätt även den rivna ingefäran och woka ytterligare 1 minut.
- Rör ner räkorna och riset, droppa över sesamolja och woka 2 minuter. Tillsätt äggen och woka under konstant omrörning tills äggen är fasta och smuliga och räkorna är genomvarma.
Publicerat den
15 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar