Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt ris med räkor och ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Upplev smaken av läckra räkor och knapriga sockerärter som blandas med ris och doftande smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet i en stor kastrull, lägg i riset och koka 10 minuter eller enligt förpackningens anvisning.
  2. Ansa sockerärterna under tiden och dela dem om de är stora. Skiva löken tunt. Kärna ur chilifrukten och finstrimla den.
  3. Hetta upp solrosoljan i en stor stek- eller wokpanna och woka löken på medelvärme 3 minuter. Tillsätt sockerärterna och woka ytterligare 2 minuter.
  4. Skala och riv ingefäran. Pressa ner vitlöken i woken. Tillsätt även den rivna ingefäran och woka ytterligare 1 minut.
  5. Rör ner räkorna och riset, droppa över sesamolja och woka 2 minuter. Tillsätt äggen och woka under konstant omrörning tills äggen är fasta och smuliga och räkorna är genomvarma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.