Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt rödspätta med rödlökschutney

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Spättan kräver rikligt med rödlökschutney, varför satsen är ganska stor. Spara resterna av den i en burk i kylskåpet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av fisken. Salta och peppra.
  2. Vispa upp ägget på en tallrik. Vänd fisken först i vetemjölet, sedan i ägget och därefter i ströbrödet.
  3. Låt fisken ligga en stund, så att paneringen torkar till.
  4. Skala och hacka rödlöken. Riv pepparroten grovt.
  5. Fräs löken och hälften av pepparroten i matfett på svag värme några min.
  6. Tillsätt buljongen och låt småputtra 10-15 min.
  7. Smaka sedan av med vinäger, socker och salt.
  8. Värm matfettet och lägg ner fisken när det är ljusgult.
  9. Stek på medelvärme ca 4 min per sida.
  10. Servera fisken med dillvippor och shutneyn till. Strö resten av den rivna pepparroten över. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • xDanne 21 mars 2010

    Hej, Väldigt gott, chutney'n var utsökt, passade mycket bra till spättan med den goda paneringen ;) Du ska vara nöjd!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.