Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt salt sill med löksås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En klassisk husmanskost som är så god...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd de avtorkade sillfiléerna i vetemjöl, doppa dem i det uppvispade ägget och sist i ströbröd.
  2. Stek dem så att de får en brun och frasig yta.
  3. Hacka löken och stek den mjuk och glansig i matfettet. Tillsätt socker. Strö över vetemjölet och vänd runt i pannan. Häll på mjölk och låt såsen sjuda på låg värme cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera sillen och löksåsen med kokt potatis. Löksåsen är också god tillsammans med stekt fläsk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kajenn 27 maj 2009

    Mums! Vi åt detta alldeles nyss, alltid lika gott och väl värt att pröva för den som aldrig gjort det!

  • Rajdon 3 december 2013

    Mycke gott! Använde finhackad dill och gräslök iblandat i ströbrödet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.