Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt strömmingsflundra med potatismos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är väl en god och smakfull klassiker om någon...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten, ca 15 minuter.
  2. Skölj strömmingen. Lägg upp filéerna på ett papper med köttsidan upp. Strö över salt och persilja och dill.
  3. Lägg ihop filéerna två och två. Blanda mjöl och salt på pappret. Vänd flundrorna i mjölblandningen.
  4. Stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Garnera med dillvippa.
  5. Häll av potatisvattnet. Mosa potatisen väl med en press eller potatisstöt. Rör ner mjölken och rör moset fluffigt.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. En bit knäckebröd hör också till...

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annelieberggren 19 maj 2009

    Fick tag på strömming... så detta var det första jag tängte på, såå gott det var.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.