Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt vitkål på polskt vis

 
Stekt vitkål på polskt vis Stekt vitkål på polskt vis
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ytterligare ett gott recept med vitkål, passar till det mesta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen och lägg i en kastrull. Lös upp buljongtärningen i 2 dl vatten och häll ner det i kastrullen. Låt puttra på svag till medelvärme i ca 20 – 30 minuter under lock. Glöm inte att blanda om lite då och då. Hacka löken fint och tärna baconet i små bitar.
  2. När vitkålen blivit mjuk efter ca 20 minuter så ska dillen ner i kastrullen tillsammans med smöret, blanda om väl och låt puttra ca 5-10 min till men sänk värmen ett snäpp. Stek löken, när den börjar få lite färg lägg i baconet och stek ytterligare en stund. Häll därefter i lök- och baconfräset i kastrullen och blanda runt väl och låt vattnet som är kvar koka bort. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.