Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt potatisgnocchi med bacon, rödlök, äpple och rårörda lingon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så underbart gott och så enkelt att göra! En paradrätt här hemma. Till rätten behövs en stor stekpanna. Gnocchin ska stekas tills den fått fin färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina lingonen i en skål. Tillsätt 3 msk socker, rör om och låt stå.
  2. Skala och skiva majrovan lövtunt, gärna på mandolin. Kärna ur och skiva äpplet tunt. Lägg i skål, tillsätt 2 msk vinäger, 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Strimla baconet och stek det krispigt i en het panna. Ta upp och lägg baconet på hushållspapper och låt rinna av.
  3. Skala och strimla löken tunt, gärna på mandolin. Stek löken i 1½ msk olja på medelvarm panna 1-2 minuter. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt ånga av. Stek gnocchin i 2 msk olja i en stor eller två mindre stekpannor. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
  4. Hacka timjanen. Strö bacon, lök och timjan över gnocchin. Vänd ihop majrova, äpple och salladsmix. Servera gnocchin med sallad och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.