Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta fiskbullar i ugn

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Finns ett likvärdigt recept i MK men är inte riktigt lika ändå :-) Det blev en full ugnsplåt plus några stekta i en stekpanna. Smaklig spis ;-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen och 225 grader. Rör ihop grädde, mjölk och veteströ och låt det svälla i 5 minuter.
  2. Tina fisken så att den är halvfryst. Dela i lagom bitar så att det går att mala ned fisken i köttkvarnen. Blanda ihop alla ingredienser.
  3. Blöt dina händer och forma smeten till små bullar. Jag använde mig av en dessertsked. Rulla varje bulle i idealmjöl och lägg dem efterhand på ett smörpapper.
  4. Klicka i en ganska så stor smörklick i ugnsformen och lägg sedan dit fiskbullarna. In i ugnen i cirka 30 minuter.
  5. Efter halva tiden kan du ta ut formen och vända på alla fiskbullarna och sedan in igen i ugnen. Tiden är en cirkatid beroende på olika ugnars värme.
  6. Hemlagat potatismos och rårivna morötter passar utmärkt till dessa ljuvliga fiskbullar.
  7. Ps Eventuellt kanske det behövs lite mera smör till fiskbullarna efter halva tiden

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.