Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekta äpplen med vaniljsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Perfekt efterätt där även barnen kan hjälpa till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kärna ur äpplena.
  3. Om de är tunnskaliga kan skalet med fördel sitta kvar.
  4. Gör då ett par långa snitt i skalet för att undvika att det spricker.
  5. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smör och kanel.
  6. Tryck ned fyllningen i äpplena, det gör inget om lite hamnar ovanpå.
  7. Lägg dem i en ugnsfast, smord form.
  8. Grädda äpplena mitt i ugnen i 15–20 minuter, eller tills äpplena är mjuka och fyllningen har fin färg.
  9. Gör vaniljsåsen enligt anvisningar på förpackningen.
  10. Låt den svalna.
  11. För extra god sås, vänd ner lättvispad grädde och vaniljsocker i den kalla såsen.
  12. Servera de ljumna äpplena med vaniljsåsen.
  13. Tips! Lyxa till det med egen hemma¬gjord vaniljsås till kakan: 3 dl vispgrädde 3 äggulor 3 msk florsocker 1 msk vaniljsocker Vispa grädden hårt. Rör ihop äggulorna, florsockret och ¬vaniljsockret för sig och blanda sedan ner det i grädden och rör om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.