Finns ett likvärdigt recept i MK men är inte riktigt lika ändå :-)
Det blev en full ugnsplåt plus några stekta i en stekpanna.
Smaklig spis ;-)
Instruktioner
- Sätt på ugnen och 225 grader.
Rör ihop grädde, mjölk och veteströ och låt det svälla i 5 minuter.
- Tina fisken så att den är halvfryst. Dela i lagom bitar så att det går att mala ned fisken i köttkvarnen.
Blanda ihop alla ingredienser.
- Blöt dina händer och forma smeten till små bullar. Jag använde mig av en dessertsked.
Rulla varje bulle i idealmjöl och lägg dem efterhand på ett smörpapper.
- Klicka i en ganska så stor smörklick i ugnsformen och lägg sedan dit fiskbullarna. In i ugnen i cirka 30 minuter.
- Efter halva tiden kan du ta ut formen och vända på alla fiskbullarna och sedan in igen i ugnen.
Tiden är en cirkatid beroende på olika ugnars värme.
- Hemlagat potatismos och rårivna morötter passar utmärkt till dessa ljuvliga fiskbullar.
- Ps Eventuellt kanske det behövs lite mera smör till fiskbullarna efter halva tiden
Publicerat den
8 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar