Himmelskt gott och en billig middag.
Instruktioner
- Klicka i rikligt med margarin i en stor gryta.
Lägg i några fläskben åt gången och bryn runt om tills de har fått en härlig färg.
- Skala och skiva morötterna, lägg dem i grytan tillsammans med de brynta fläskbenen. Smula i en buljongtärning.
Salta.
Tillsätt pepparkornen och szechuenpepparn.
Häll på vatten så det knappt täcker fläskbenen.
Låt puttra på svag värme ca 1½ timme.
- Såsen:
Klicka i ca 2 msk margarin i en kastrull, och tillsätt mjölet och låt fräsa upp.
Vispa i spadet från fläskbenen och låt koka ihop. Red av såsen med mjölk till rätt konsistens. Salta och peppra samt tillsätt tomatpurén.
Servera fläskbenen med kokt potatis, såsen och lingonsylt.
Publicerat den
26 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar