Stenkaka

En osannolikt god kaka som är superenkel att göra. Den måste göras dagen innan den ska ätas då den är för hård att skära nybakt.

Ingredienser

150 g smält margarin eller smör
2 dl socker
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl sirap
½ dl grädde

Fyllning :
1 dl vispad grädde

Betyg (3 röster)
Antal personer
12 - 16 bi
Visningar:
5058
Sparat:
35

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Rör ihop alla ingredienserna till kakan.
Bred ut i långpanna storlek 40 x 30 cm på smort bakplåtspapper.

Grädda i 10 min i 200 grader näst längst ner. Pass på så den inte bränns!

Dela kakan i två delar innan den blir för kall.

Vispa grädden ca 1 dl och bred på den ena delen av den kalla kakan.
Lägg den andra delen ovanpå.

Ha aluminiumfolie om kakan och låt den stå till nästa dag då den skärs i rutor.
Njut...

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.