Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stenkaka

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

En osannolikt god kaka som är superenkel att göra. Den måste göras dagen innan den ska ätas då den är för hård att skära nybakt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Rör ihop alla ingredienserna till kakan. Bred ut i långpanna storlek 40 x 30 cm på smort bakplåtspapper.
  3. Grädda i 10 min i 200 grader näst längst ner. Pass på så den inte bränns!
  4. Dela kakan i två delar innan den blir för kall.
  5. Vispa grädden ca 1 dl och bred på den ena delen av den kalla kakan. Lägg den andra delen ovanpå.
  6. Ha aluminiumfolie om kakan och låt den stå till nästa dag då den skärs i rutor. Njut...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.