Stenkaka

En osannolikt god kaka som är superenkel att göra. Den måste göras dagen innan den ska ätas då den är för hård att skära nybakt.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kaka, kak
Betyg (3 röster)
Antal personer
12 - 16 bi

Ingredienser

150 g smält margarin eller smör
2 dl socker
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl sirap
½ dl grädde

Fyllning :
1 dl vispad grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Rör ihop alla ingredienserna till kakan.
Bred ut i långpanna storlek 40 x 30 cm på smort bakplåtspapper.

Grädda i 10 min i 200 grader näst längst ner. Pass på så den inte bränns!

Dela kakan i två delar innan den blir för kall.

Vispa grädden ca 1 dl och bred på den ena delen av den kalla kakan.
Lägg den andra delen ovanpå.

Ha aluminiumfolie om kakan och låt den stå till nästa dag då den skärs i rutor.
Njut...
Visningar:
6129
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.