Dessa kan man äta om man är godissugen och äter lchf-kost. Det tar lite tid att göra dem, men det är goda som godis!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Vill gärna veta vad som blev fel. Min smet stelnade aldrig och resultatat av tio timmar iugnen det blev bara ett hallonfärgat bakplåtspapper Med vänlig hälsning, Camilla
Hej! Jag tror att du möjligen hade för tunnt lager på plåten. Ge det gärna en chans till och tänk på att om du tar frysta hallon behöver dessa rinna av lite innan. Lycka till!
Hej hej, Jag försökte mig på dessa idag, men likt kommentaren under blev det väldigt tunt och krispigt istället för lite segare som jag förväntat mig(? Det kanske är fel, haha?) Hur tunt lager ska man ha egentligen och vilken konsitens ska slutresultatet ha? Och det ska väl gå lika bra att använda sukrin än stevia? (Har svårt för bismaken.) Tacksam för svar snabbt, tänkte försöka mig på det i helgen igen! :)
Till alla som i framtiden kanske undrar: Jag skippade lakritsen i hallonen, och använde sukrin strö istället för Stevia. (Tycker inte om Stevias bismak och det blev väldigt beskt första gången jag gjorde dem...) Bredde ut hallonsmeten till en ca 20-25cm rektangel, 0,75cm hög och strödde försiktigt lakritspulver i långa längder längs hallonsmeten, ca 1,5cm mellan dessa. Lät den sedan stå, som receptet säger, i ugnen på 50° i 8timmar. Min gräddade smet var fortfarande lite blöt i mitten (men släppte lätt från bakplåtspappret efter ha stått framme några timmar...), så jag vände på den och gräddade bottnen upp (om man förstår vad jag menar...) i ytterligare en halvtimme på 50°. Sen lät jag den svalna något. Mitten var fortfarande lite blöt men inte för mycket, och det smakade väldigt gott så jag lät det vara så. Klippte upp längder så varje bit hade lakrits och sedan till små rutor som jag klädde i klippt bakplåtspapper. Utmärkt som små kolor! Tycker det är ett okej recept, men bristande information om tjocklek på smet och hur stor den ska va gjorde det lite till en pain... Är väldigt glad över att (efter andra försöket!) ha hallon-lakrits "fruit roll-up-look-a-likes" att bjuda på!