Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon och lakritsremmar

(4 kommentarer)  
  • Tid: 8 timmar 30 minuter
Skriv ut

Dessa kan man äta om man är godissugen och äter lchf-kost. Det tar lite tid att göra dem, men det är goda som godis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa hallon, stevia och lakritspulver till en slät blandning. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut massan i ett jämnt lager. Ugnen ska du ha på 50 grader. Grädda i 8 timmar. Du kan exempelvis börja på kvällen så är kakan klar på morgonen. Skär kakan i lagom stora munsbitar. Pudra över med extra lakritspulver om du tycker det smakar för lite lakrits.
  2. Lakritspulver är ungefär samma sak som lakritsgranulat, det kan vara lite svårt att få tag i. Jag har köpt på lakritsfabriken.se.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Vendelmy 27 maj 2012

    Vill gärna veta vad som blev fel. Min smet stelnade aldrig och resultatat av tio timmar iugnen det blev bara ett hallonfärgat bakplåtspapper Med vänlig hälsning, Camilla

  • sarigustavsson 8 juni 2012

    Hej! Jag tror att du möjligen hade för tunnt lager på plåten. Ge det gärna en chans till och tänk på att om du tar frysta hallon behöver dessa rinna av lite innan. Lycka till!

  • stephanielindgren 24 januari 2013

    Hej hej, Jag försökte mig på dessa idag, men likt kommentaren under blev det väldigt tunt och krispigt istället för lite segare som jag förväntat mig(? Det kanske är fel, haha?) Hur tunt lager ska man ha egentligen och vilken konsitens ska slutresultatet ha? Och det ska väl gå lika bra att använda sukrin än stevia? (Har svårt för bismaken.) Tacksam för svar snabbt, tänkte försöka mig på det i helgen igen! :)

  • stephanielindgren 26 januari 2013

    Till alla som i framtiden kanske undrar: Jag skippade lakritsen i hallonen, och använde sukrin strö istället för Stevia. (Tycker inte om Stevias bismak och det blev väldigt beskt första gången jag gjorde dem...) Bredde ut hallonsmeten till en ca 20-25cm rektangel, 0,75cm hög och strödde försiktigt lakritspulver i långa längder längs hallonsmeten, ca 1,5cm mellan dessa. Lät den sedan stå, som receptet säger, i ugnen på 50° i 8timmar. Min gräddade smet var fortfarande lite blöt i mitten (men släppte lätt från bakplåtspappret efter ha stått framme några timmar...), så jag vände på den och gräddade bottnen upp (om man förstår vad jag menar...) i ytterligare en halvtimme på 50°. Sen lät jag den svalna något. Mitten var fortfarande lite blöt men inte för mycket, och det smakade väldigt gott så jag lät det vara så. Klippte upp längder så varje bit hade lakrits och sedan till små rutor som jag klädde i klippt bakplåtspapper. Utmärkt som små kolor! Tycker det är ett okej recept, men bristande information om tjocklek på smet och hur stor den ska va gjorde det lite till en pain... Är väldigt glad över att (efter andra försöket!) ha hallon-lakrits "fruit roll-up-look-a-likes" att bjuda på!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.