- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Efter lite pyssel och två olika moment får man en Cheesecake som ingen kan ana att den är LCHF. Jättegod och nyttig. Smakar som en vanlig cheesecake. Byt ut citronen mot vanilj, lime, jordgubbar, hallon eller ja....precis vad man vill för att byta smak. Delar man kakan i 10 bitar innehåller varje bit 2 kolhydrater och 303 kcal.
Obs! Kakbotten räcker till två cheesecakes. Frys in hälften till en annan gång så går det jättesnabbt att göra den då.
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser till kakbotten. Tillsätt smöret och ett uppvispat ägg. Knåda ihop till en deg. Platta ut på ett bakplåtspapper ca 3-4 mm tunt. Grädda 40-60 min i 100°
Låt svalna.
Ta hälften av kakbotten och mixa/krossa med 50g smält smör. Tryck ut detta på botten av en form med löstagbar botten. Frys in resten av kakbotten till en annan gång.
- Smet:
- Separera äggvitor och äggulor i två skålar. Vispa äggvitan hård. Vispa grädden i en separat skål. Vispa upp äggulorna och sötningen fluffigt. Tillsätt philadelfiaosten,vaniljpulvret, rivet skal av en citron samt saften av halva citronen.
- Vänd försiktigt ner äggulesmeten i grädden. Vänd sen försiktigt ner äggvitan till en slät, luftig smet.
- Häll smeten över kakbotten. Frys minst 6 timmar, helst över natten. Dekorera vid servering med ex skivade jordgubbar, citronmeliss eller vad man vill.
Publicerat den
14 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar