Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF-Mazarinkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En av mina absoluta fvoritkakor är Mazarinkakan. Nu har jag gjort en variant som är utan mjöl och socker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa ägg och stevia strö med elvisp, häll sedan i vispgrädden och vanilj- och bittermandelarom och rör om. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret. Grädda i en smörad och bröad (mandelmjöl) form (jag använde mig av en rund form på 24 cm i diameter) mitt i ugnen (eller lite längre ner) i 150 grader i ca 40 minuter tills kakan blir fast. Låt kakan svalna lite och bre sedan på sylten.
  2. Servera gärna med grädde!

Kommentarer (1)

  • marjaf 15 juni 2012

    Jag har ändrat till förkortning på måtten och tagit bort en länk. /Marja

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.