Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stifado

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mustig grekisk köttgryta med smak av vin och kanel. Stifado görs vanligtvis på kanin men jag använder rostbiff. Man kan givetvis använda högrev också

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i munsbitar, krydda med salt och peppar. Stek på hög värme, köttet ska inte genomstekas bara få färg. Slå köttet i en stor kastrull. Skala löken och stek så den får färg i samma panna som du stekte köttet. Släng därefter ner löken i kastrullen tillsammans med köttet. Häll vattnet (1dl) i stekpannan och låt koka upp så du får med dig alla smaker från köttet och löken, häll över i kastrullen. Häll i passerade tomater, vin, kanelstång, buljong och lagerblad i kastrullen. Låt puttra på svag värme, under lock i ca 40 minuter. Smaka av med peppar. Servera med ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.