Instruktioner
Skala löken och skär den gula i bitar och finhacka vitlöken.
Bryn grytbitarna i olja, tillsätt lök och vitlök och fräs med ett tag. Häll i krossade tomater och vatten så att det täcker köttet. Tillsätt därefter buljongtärningar, socker, rödvinsvinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och mald nejlika. Koka upp och skumma av fett och slaggprodukter. Koka i 1-2 timmar (beroende på köttets kvalitet).
Lägg i avrunnen syltlök och krydda med salt och peppar.
Servera grytan med kokt eller ugnsrostad potatis och haricots verts.
Oj vilket läckert recept, tlllagade i dag. fryste in hälften (utan syltlöken). Blir perfekt när vi far på semester med husbilen nästa vecka. OBS, ett gott rödvin till denna rätt och lyckan är.......
Jättegod mustig gryta! Den kommer jag göra fler gånger.