Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stigs kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt lättlagad gryta och mycket smakrik. Hela middagen lagat i en gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka lök och champinjoner. Fräs det i en stor ugnssäker gryta med en klick smör. Pressa i vitlöken. Häll i sopporna med vatten och slanta morötterna. I med crème fraichen worchestersåsen och riset. Låt sjuda 5 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. I fall du har stora kycklingfiléer så dela dom mitt itu. Salta och peppra ordentligt gärna med någon grillkrydda och klappa in kryddorna i filéerna. Lägg i filéerna i grytan och tryck ner dom i såsen. Sätt in grytan i ugnen med locket på i en timme. Ta ut grytan och skär igenom en filé. Den ska vara klar i köttsaften. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.