Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stjärnhimmelsk frozen cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

En lite lyxigare och annorlunda variant av frozen cheesecake. Du kan blanda i och variera den med vad du tycker bäst om, eftersom jag älskar hallon och choklad tilsammans är det det i min favoritkombination. Receptet ger 3 aluminium formar, serveras den inte vid ett och och samma tillfälle kan den förvaras i frysen i flera månader, till ett annat speciellt tillfälle. Perfekt för en speciell tillställning som nyår, födelsedagar eller något annat mysigt tillfälle när du vill lysa upp tillvaron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stjärnan: Vispa äggvitorna till hårt skum först, ställ undan den skålen. Vispa grädden. Vispa ägg gulorna tillsammans med sockret så sockret smälter, blanda i cream cheese. Vänd ner valfri smaksättning i skål 3. (Krossa hallonen före.) Blanda ner grädden i skål 3. Vänd sist ner äggvitorna försiktigt. Häll upp i stjärnformar av papper (säljs i 3 pack), blir det över av smeten häll upp i stora muffinsformar (då har du potions cheesecake) Låt stå i frysen i minst 3 timmar
  2. Himlen: Gör samma som tidigare, skål 1, 2 och 3. Blanda inte i cream cheese i denna variant. Vänd ner 200 g smält choklad i skål 3 och ev dajmkulor. Vänd ner skål 2 i skål 3 och sist skål 1. Ta ur frusna stjärnorna ur sina formar. Strö ut dekorationspärlor av botten i en aluminium form 15-20 cm (den på bilden är 21,5 cm) Lägg stjärnorna i mitten av varsin aluminiumform. Häll över "chokladhimmel" smeten Krossa kakorna, sprid ut dem över smeten (eller lägg dem i botten under smeten om du tänker behålla cheesecaken i formen och strö då silverpärlorna över.) Ställ in i frysen i ytterligare 3-4 timmar
  3. Vänd upp cheesecaken på ett vackert fat

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.