Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Styvmors Stompa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Nygräddat varmt bröd med kryddost, det är styvmor Ingers Stompa, ett måste som tilltugg till sillen varje jul. Härligt bröd tillagat i stekpanna.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 grader). Blanda socker, jäst, hjorthornssalt samt bikarbonat med smör- och mjölkblandningen, rör ut jästen väl. Tillsätt vetemjöl till en lös deg och arbeta degen väl. Låt jäsa i 30-40 minuter under bakduk. Tag lagom stora degbitar och kavla ut med naggad kavel. Grädda brödet i en torr stekpanna på medelhög till hög värme. En riktig klassiker!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sikaal 30 mars 2010

    Jättegott!! :-) Men jag fick ha i 1 l mjöl till, annars hade det blivit plättar. :-D Det kommer vi att baka många gånger! Tack för receptet! Lena

  • lotta640 23 november 2014

    Det här brödet bakade vi till jul i fjol och kommer att göra även i år. Hela familjen tyckte att det va så gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.