Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig norsk torsk med mos - Nordkap special

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Norges svar på korv med mos är Nordkap special. Torsk istället för korv i övrigt är allt med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Dela under tiden torsken i fyra lika stora bitar.
  3. Vispa upp äggen.
  4. Vänd torsken i vetemjölet, därefter i äggen och avsluta sedan i ströbrödet. Salta och peppra. Stek torsken i varm panna, i smör och rapsolja ca 3-4 min på vardera sida.
  5. Stompa moset och blanda ner smör & mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera den stekta torsken med mos, hackad inlagd gurka, en klick gräddfil och rostad lök.
  7. Avsluta med att toppa lite grovhackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BarbroNelson 10 augusti 2012

    Hej!! nu har vi provat Nordkap special, det var första gången i mitt liv som jag äter bostongurka och rostad lök till fisk, men det var inte sista gången, annars var det ju som fiskpinnar med mos fast MYCKET godare. Tack för en god middag!!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.