Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerat oxlägg med rotsaker

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Stinco di manzo marinato con verdure premuto Oxlägg är inte så dyrt och väldigt gott, men det tar sin tid att laga. Oxmärgen är en riktig delikatess.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i ett lågt fat och slå över marinaden. Låt det dra över natt och vänd köttet en gång.
  2. Sätt ugnen på 160°.
  3. Ta upp köttet och låt rinna av. Sila och spara marinaden. Bryn köttet väl i stekpanna. Bryn därefter de skalade och skivade grönsakerna. Lägg dem i botten på en stekgrytan och lägg köttet över. Krydda med salt och peppar. Vispa ur stekpannan med lite buljong. Bland skyn med den silade marinaden och buljong så du får ½ liter. Rör ner tomatpuré och slå vätskan i grytan. Lägg på ett lock.
  4. Stek köttet mitt i ugnen 4-4 1/2 timma eller tills det känns mört. Servera med de grovt stompade rotsakerna och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.