Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stor squashkaka

 
  • Serverar: 14-15 portioner
Skriv ut

Bjud på denna mäktiga kaka tillsammans med en god kopp te...eller ett glas riktigt kall hemmagjord flädersaft...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Smörj och bröa eller mjöla med potatismjöl en stor bakform, 28 cm i diameter, med Milda Culinesse och lägg ett bakplåtspapper botten.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker och kanel. Blanda sedan ner grahamsmjölet växelvis med lättfilen. Tillsätt matfett, riven squash och citronskal och blanda försiktigt så att squashen fördelar sig i smeten.
  4. Häll upp i bakformen och grädda på näst nedersta falsen i ugnen i 60-75 minuter. När kakan börjar släppa kanterna och en provsticka känns torr så är kakan färdig. Om den ser mörk ut på ytan, täck över med aluminiumfolie de sista minuterna. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna utan form.
  5. Glasyr: Rör samman Crème Bonjour med mjölk och honung. Bred glasyren över kakan och garnera med tunna strimlor av citronskal. Eller pudra över florsocker. Det är också gott att servera lättvispad Milda vaniljvisp till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.