Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stora köttbullar med tomatsås och bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Genom att koka köttbullarna, eller frikadellerna som de egentligen heter, i den mustiga tomatsåsen får de mycket god smak. Servera gärna med rustikt bröd att suga upp den goda såsen med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatsås: Strimla sellerin. Finhacka morot, lök, vitlök och chili. Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull rikligt med olivolja och fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt selleri och morot och fortsätt att fräsa en kort stund. Rör ner krossade tomater samt socker och koka upp. Låt puttra under lock i ca 10 minuter, rör om då och då. Krydda med salt och peppar.
  2. Köttbullar: Hacka löken och fräs den mjuk i olja. Låt löken svalna lite och blanda samman med färs och kryddor till en slät smet i en bunke. Forma smeten till lite större köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och se till att de täcks av såsen. Låt koka under lock på medelvärme i ca 10 minuter eller tills köttbullarna är helt genomkokta.
  3. Lägg ner bönorna och låt dem koka med de sista 3-4 minuterna. Vänd ner strimlad basilika. Smaka av med riven parmesanost, salt och peppar. Toppa med ytterligare riven parmesanost och servera gärna tillsammans med ett gott rustikt bröd att suga upp den goda såsen med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.